събота, 17 януари 2015 г.

Един малък свят
Когато Бог създаде Човека, той каза на цялото Небесно Царство:
-         Вие ще го обичате, пазите, подкрепяте, напътствате, докато извърви пътя
си на земята. Човекът ще помогнете на Вселената в нейното развитие.
-         Благодарим Създателю! Никога няма да го изоставим! – отговориха те и
веднага се заеха с тяхната мисия.
Човекът растеше свободен, щастлив и се радваше на всичко, което го заобикаля. Всички ангели се забавляваха с него и му помагаха да бъде здрав и силен. Учиха го, че животът на земята ще му предостави трудности и възможности. Важното е да обича и да раздава обичта си.
Когато порасна, човека забрави за Божиите наставници и престана да търси помоща им. Те опитваха да му припомнят за тях, но той не желаеше. Смяташе, че знае всичко и не се нуждае от тяхната помощ.
Тогава при него се появи Дяволът! Обгърна човека и постави в него страха! Сложи му рогата си и каза, че много му отиват...! Човекът изпадна в заблуда, повярва му и започна да опитва от дяволските изкушения.
Вече искаше да има всичко, започна да трупа, да недоволства, да лъже, да се намесва в  живота на другите около него. Започна да се състезава с околните, да завижда, да злорадства и силно да мрази!
Това предизвика огромна тъга в небесното царство. Ангелите притеснени помолиха Бог:
-         Създателю, човекът ни забрави и това накара дяволът да го обсеби! Сега
душата му не израства, а се смалява и потъва. Молим те да се намесим, да променим всичко това и да го накараме да се осъзнае.
-         Не можем да го накараме на сила! Той сам трябва да го разбере! Сега ние
можем само да му изпращаме сигнали, които да му напомнят за нас. Всичко е в неговите ръце! – отговори Създателят.
След това дълго време размишлява върху молбата на ангелите и реши да направи на земята един малък свят, но с огромна мисия.
Тогава той изпрати на земята други души, стари и опитни, които имат фин усет, за да разграничават доброто и злото. Тези души ги нарече – различните!
Семействата, които ги получаваха бяха специални, истински, с огромни сърца, които могат да обичат безрезервно. Създателят сам ги избираше и им даряваше част от неговата божествена сила! Знаеше, че те могат да се справят и всички заедно ще успеят да накарат човека да загърби лошото.
Само на различните остави възможността да виждат своите небесни помощници! Това ще ги пази и помага в трудната им мисия - да спасят доброто!
От тогава и до днес на земята идват различните души. С много мъдрост и искренна усмивка приемат предизвикателствата, които започват още от раждането им. Вярват в доброто и знаят, че ще успеят, защото имат помоща на Бог и цялото Небесно царство!


автор:  Нели Пенева
27.12.2014 г.


Приказката е включена в книгата - "Приятел на аутист"


6 коментара:

 1. Браво Нели ! Много хубави и поучителни са всичките твои публикации. Написани по начин лесен за възприемане от мислещите читатели. Браво! Дерзай дъще!

  ОтговорИзтриване
 2. Браво Нели ! Много хубави и поучителни са всичките твои публикации. Написани по начин лесен за възприемане от мислещите читатели. Браво! Дерзай дъще!

  ОтговорИзтриване
 3. Браво! Прекрасно е написано! Успехи по пътя ти!😊💖🎉

  ОтговорИзтриване
 4. Браво! Прекрасно е написано! Успехи по пътя ти!😊💖🎉

  ОтговорИзтриване