неделя, 6 декември 2015 г.

Коледен ангел     Наближаваше края на есента. Вятъра си играеше с дърветата и разпръскваше красиви, разноцветни листа по полето. Животните тичаха на воля из поляните и се радваха на последните есенни дни. Хората бързаха да прибират реколтата и да се запасят за зимата, която напомняше за себе си.
    С настъпването на зимата всички с нетърпение очакваха Коледата.
Още от началото на декември започваше усилена подготовка за настъпващия празник. Всички хора много се вълнуваха заради чудесата, които се случваха на този свят ден. Животните усещаха радостта в хората и се включваха в подготовката доколкото е възможно, за да бъде празника още по-вълнуващ.
Всяка година на Коледа се случваха чудати неща! В навечерието на Коледната нощ всеки човек получаваше помощ от своите ангели пазители. Тогава се изпълняваха най-съкровените желания! И Коледа оставаше незабравима.
    Горе, високо в небесата също кипеше подготовка. Всички ангели, архангели, феи и херовими изпращаха своята необятна любов към земята. Щастливо се усмихваха на всеки усетил любовта в сърцето си.
-         Колко красота има на земята! – възкликна едно ангелче. – Искам
да отида и аз!
-         Не може, още си твърде малко! – отговори една фея и го погали
нежно по къдриците.
-         Кога ще мога да слизам на земята и да изпълнявам коледни
желания?
-         Когато добиеш необходимите знания. При хората не може да се
ходи неподготвен, защото техният живот зависи от нас! – отговори мъдро феята.
-         Позволи ми да отида само сега, само веднъж за кратко. Моля те,
мила моя пазителко! – настоятелно се молеше ангелчето.
Феята знаеше, че не може да нарушава установения ред, но все пак имаше една възможност да го направи. Това беше част от обучението на малките ангели.
       -   Ще обсъдим твоето желание с ръководството! – отговори феята и целуна ангелчето.
      В небесното царство подготовката беше към края си. Всички ангели, които трябваше да посетят своите избраници, приемаха последни напътствия от небесните учители.
        -  Точно в Коледната нощ всички вие ще слезете на земята. Ще бъдете много внимателни и ще изпълнявате желания само ако бъдете повикани и помолени за това! Да бъдеш Коледен ангел е голяма чест за всеки един от нас! Нека да помогнем на хората да осъществят мечтите си колкото се може по-бързо и да затвърдим вярата им в самите нас!
Малкото ангелче стоеше настрани и слушаше внимателно. Очакваше да бъде повикано, но за съжаление никой не го направи.
Когато всички коледни ангели се наредиха на опашка, за да бъдат прехвърлени на земята, то не се поколеба и веднага застана между тях.
   Наближаваше Бъдни вечер, заваля пухкав сняг. Всички хора радостни излязоха навън, за да си направят снежни човеци. Магията на празника се усещаше във всеки дом.
Ангелчето вървеше и наблюдаваше с огромно любопитство. Радваше се, че може лично да се докосне до всичко земно. Виждаше другите ангели как обгръщат с крилата си своите избраници и полагат огромни усилия, за да осъществят желанията им.
В далечината видя една къща, различна от другите. Приближи се и погледна вътре. Нямаше елха, коледна украса, нямаше го коледния дух. Усети много мъка, тъга, разочарование.
-         Какво ли се случва тук? – натъжи се ангелчето.
Приближи се до всички хора които бяха там, погледна в очите им и прочете причината. Тук живееше семейство с две малки момченца. Всички плачеха и страдаха за момиченцето им, което съвсем скоро си беше отишло от този свят.
Ангелчето се опита да прегърне майката и да успокои поне малко болката й, но тя още по-силно заплака. Тогава по-малкото момченце се обърна към ангелчето каза:
-         Ти коледен ангел ли си? Моля те, върни само за миг моята
сестричка, за да я види мама и да се успокои! Моля те, направи го!– настоятелно молеше детето.
-         Нямам това право мило дете! Това е нейният собствен избор. Сега
тя ви наблюдава, обича ви, пази ви. А вие трябва да бъдете щастливи и да живеете с мисълта, че тя е сред вас и никога няма да ви напусне! – отговори ангелчето.
-         Ако ти си истински коледен ангел ще изпълниш желанието ми! –
разочаровано отговори момченцето.
Ангелчето дълго мисли какво да направи, за да успокои цялото семейство и да им
върне усмивките и радостта на лицата. Прегърна момченцето, избърса сълзите му и каза:
-         Мило дете, сега ти можеш да помогнеш на семейството си! Има
нещо, което ни свързва всички земни и неземни същества. Това е Любовта! Само любовта може да прави чудеса! Отиди при твоята майка, прегърни я, покажи и колко много я обичаш. Благодари й, че ви е родила и ви отглежда с толкова много любов! Аз ще изпратя вашата сестричка в сънищата ви. Така ще можете да я виждате и разговаряте с нея. Само не забравяйте най-важното – искрената и чиста молитва, която идва от сърцето! Молитвата е магията в живота на всеки един от нас! Тя е връзката ни със Създателя, а само той може да позволи всяко желание да бъде осъществено!      
Момченцето веднага отиде при майка си, прегърна я, целуна я и разказа всяка една дума казана от ангелчето. Тогава същото направи и неговото братче. Баща им не устоя на тази прекрасна гледка, приближи се до тях и всички заедно се прегръщаха и целуваха. В този момент майката усети невероятна сила от любовта на всички. Зарадва се, усмихна се и сякаш всичко се промени!
      
В нощта на Коледа тяхната елха грееше и осветяваше цялата къща. Децата подкачаха радостни и щастливи около нея.
       А някъде горе отвисоко наблюдаваше феята пазителка на ангелчето. В този момент тя сияеше от радост и беше най-щастливата фея! Тя реши да изпълни молбата на ангелчето да бъде изпратено на земята, за да покаже до къде е стигнало с обучението си. С тази постъпка ангелчето показа своите знания в сбъдването на коледни желания. От сега нататък му предстояха безброй незабравими моменти като коледен ангел на едно любящо семейство!

01.12.2015 г.
автор:  Нели Пенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар