За мен


Аз съм Нели Пенева, автор на тези приказки или притчи и всичко останало което има в блога. Нека всеки сам решава как да ги нарича. За мен това не е от значение, важното е да са достъпни до всеки, който има нужда да ги прочете.
Винаги съм обичала приказките. Събирам притчи и ги препрочитам много-често, като постоянно намирам нещо ново. В ситуации на съмнения или труден избор се връщам към някоя от тях и много-често така намирам точните отговори.
Приказките и притчите имат своите тайни послания, в които е скрит смисъла на някаква велика идея. В тях има мъдрост, която стопля душата и показва пътя към духовното по много прост и достъпен за всеки начин.
Как се вдъхнових и аз да започна да пиша?
С метода Силва УлтраМайнд ЕСП Систем открих неограничените възможности на ума за които не подозираме. Упражненията за ума се оказват достатъчни да събудят спящите ни умове и да отворят пътя към един Нов Свят – света на любовта, мъдростта, познанието, прозрението, творчеството или всичко останало, което ни показва смисъла на живота. А това става реално, когато открием нашия вътрешен потенциал. Точно това прави метода – показва ни правилната нагласа, която активира интуитивните способности. Това е нашата естествена способност, която всеки човек може да научи да използва.
Голямо е значението и на сънищата. Те показват нашите най-дълбоки тайни. Отвеждат ни в един прекрасен свят за който не знаем нищо и го смятаме за чужд, но всъщност това е нашия собствен. Изисква се задълбочено вникване в съня, за да достигнем до неговото истинско значение и да успеем да го разтълкуваме правилно. Много от сънищата ни са послания към всички хора и касаят не само нас самите или моментното състояние, а в много по-голям мащаб. Колкото повече опознаваме този свят, толкова повече се научаваме да предричаме нещата и да променяме ситуацията в рамките на възможното.
Още много неща мога да кажа, но спирам до тук. Надявам се заедно да продължим да обсъждаме нещата които ни вълнуват.
Пожелавам Ви да се наслаждавате и зареждате с много Доброта, Любов и Светлина.
Както е казал Хосе Силва – „Нека остатъка от вашия живот се превърне в най-добрата част от живота ви!”
Приятно четене!

2 коментара:

  1. Здравей, Нели! Винаги чета твоите притчи с умиление, разбиране, любов и задоволство че те познавам. Каня те да публикуваш притчите си в сайт Беседката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване